LIVE TEXT | Război în Ucraina. Drona doborâtă deasupra Kievului aparținea Ucrainei. Peste 100 de persoane ucise sau rănite în atacuri cu drone

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Drona doborâtă deasupra Kievului aparținea Ucrainei. Peste 100 de persoane ucise sau rănite în atacuri cu drone

Este a 436-a zi de război la scară largă în Ucraina. Joi seară a fost doborâtă o dronă deasupra Kievului. Se pare că vehiculul aerian fără pilot (UAV) aparținea Ucrainei și era defectat, potrivit Forțelor Aeriene ucrainene. Peste 100 de persoane au fost ucise sau rănite în ultimele 4 zile, în atacurile cu drone pe teritoriul ucrainean.

Foto: BAYKAR

UDAPTE 06:15 Putin caută consolidarea câştigurilor în Ucraina, afirmă Washingtonul

Forţele ruse din Ucraina sunt atât de slăbite încât nu pot lansa o "ofensivă semnificativă" şi, prin urmare, se concentrează pe consolidarea câştigului teritoriilor ocupate, a afirmat joi şefa comunităţii americane de informaţii, Avril Haines, scrie AFP.

Preşedintele rus Vladimir "Putin şi-a revăzut probabil în scădere ambiţiile imediate, încercând să consolideze controlul asupra teritoriilor ocupate din estul şi sudul Ucrainei şi să se asigure că Ucraina nu va deveni niciodată un aliat NATO", a declarat Avril Haines în cursul unei audieri în faţa unei comisii parlamentare.

Dar, a spus ea, indiferent de rezultatul unei viitoare ofensive ucrainene - indiferent dacă eliberează o parte din estul şi sudul ocupat ori dacă actualul impas continuă - este puţin probabil ca Putin să facă concesii în vederea negocierilor de pace.

Kievul susţine că pregătirile sale pentru o ofensivă majoră de recucerire a teritoriilor ocupate de Rusia în est şi în sud "se apropie de sfârşit".

UPDATE 02:00 Delegațiile Rusiei și Ucrainei s-au îmbrâncit la un forum de la Ankara

Membri ai delegației ruse și ucrainene s-au îmbrâncit în timpul unei reuniuni a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre, ce a avut loc la Ankara.

Încăierarea dintre cele două delegații a avut loc după ce delegația ucraineană a întrerupt discursul șefului adjunct al delegației ruse, Olga Timofeva. Aceștia au mers în spatele ei și au desfășurat steagul Ucrainei.

Olga Timofeva și-a pus pe sacou panglica Sfântului Gheorghe, gest care a dus la începerea unei altercații între cele două delegații. Șefa delegației ucrainene, Anna Purtova, nu a vrut să participe la discursul susținut de omoloaga sa rusă.

UPDATE 00:00 Drona doborâtă deasupra Kievului aparținea Ucrainei

Joi seară a fost doborâtă o dronă deasupra Kievului. Se pare că vehiculul aerian fără pilot (UAV) aparținea Ucrainei și era defectat, potrivit Forțelor Aeriene ucrainene.

Anunțul a fost făcut chiar de Forțele Aeriene ucrainene pe rețelele de socializare unde au afirmat că drona a fost doborâtă pentru a preveni orice incident.

Un UAV Bayraktar TB2 a pierdut controlul în timpul unui zbor programat în regiunea Kiev, joi seara, în jurul orei locale 20.00, a precizat agenția într-un comunicat, citat de CNN.

Rusia a ucis sau rănit peste 100 de persoane în ultimele 4 zile

Atacurile forțelor armate ruse asupra Ucrainei cu drone au rănit sau ucis peste 100 de persoane în ultimele 4 zile, potrivit Departamentului de Stat american.

„Statele Unite nu își vor întoarce niciodată privirea de la ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a declarat joi Vedant Patel, purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?